Vanuit de organisatie van de Ride for the Roses kwam het verzoek enige ervaren voorrijders af te vaardigen naar de Toerversie Giro Utrecht. Aangezien de meeste vaste voorrijders op vakantie, aan het werk, zwak, ziek of misselijk waren (niet in de laatste plaats door de feestelijke heropening van de Jachthaven), zijn we 7 man sterk naar Utrecht afgereisd. De Westlandse delegatie werd toegevoegd aan de eerste groep voorrijders, tussen de leden van de WTC Nieuwegein en enige verstekelingen van andere wielerverenigingen, die voorrijden wel erg letterlijk wilden nemen.

De route was deels vergelijkbaar met die van de Ride for the Roses Utrecht, werd alleen in tegengestelde richting gereden. Een van de hoogtepunten was het rijden over de start- en landingsbaan van voormalig vliegbasis Soesterberg. Naast de Pyramide van Austerlitz was in deze tocht ook de beklimming van de Amerongse Berg opgenomen.

Giro 130 km 8 mei 2010 WTC Nieuwegein 049

De route terug naar Utrecht voerde over de Lekdijk, van Amerongen, langs Wijk bij Duurstede richting Nieuwegein.

2010 Giro utrecht2

2010 Giro utrecht

Op de top van de Amerongse berg. Let op de groene mouwen en de nog frisse blik in de ogen van zelfs de minst gelouterde klimmer van ons gezelschap.